Operahuset, IMAX och svettens mästare...

Nu har vi varit i Sydney ett par dagar, och om ytterligare några dagar lämnar vi vårat Australien för Fillipinerna. Biljetten till Osaka är även bokad tack vare hjälp hemmifrån. Våra dagar har bestått av gång på OS-nivå. Ja nu när vi sagt adjö till våran bil får vi nöja oss med våra fötter igen. Från 110km/h till knappa 13... suck. Men som sagt, vi har gått omkring och sett mycket. Häromkring finns det massor att se, vi har Chinatown 200 meter över gatan, Town Hall 7 minuter härifrån, största bioskärmen i världen 5 minuter härifrån och fina Darling Harbour precis runt hörnet. Men det stora priset för våran gångmarsch var självklart det berömda operahuset. Desginat av en dansk för att efterlikna segel som om det flyter står det där, klarvitt och coolt mot mäktiga Harbour bridge. Jaa.. nu vart jag alldeles mångordig till och med. 

Igår var vi även och besökta IMAX theatre och såg Alien vs Monsters. Rolig film... "Has the Earth gone warmer? It feels like it's gone warmer. Gosh that would be a convenient truth..." Dryga 20000 tumm kändes det som och med 3Dglasögon var det den coolaste bioupplevelsen jag varit på. Otroligt häfitgt. Boss som vi säger. 

Och som min partner in crime skrev var vi på Star Wars-exhibit idag. Häftigt med riktiga kostymer och modeller, coola robotar och egen konstruerad maglevfarkost (ja den flög). Fått mycket gjort och har en del kvar att se. Ska kolla om jag kan tjata till mig casinot (jag kommer le stort mot dig när du tittar upp mot mig när du läser detta Josie). 

Men den största härlgheten är våran room mate. Nominerad till "Svettens mästare" 1999, 2000 och 2003. Vann även regonala svettävlingar i Coffs Harbour, Perth och här i Sydney 2001, 2002 respektive 2008. Hans biddrag i år är vårat rum här på YHA. Det är helt otroligt var det stinker där inne. Industriel stinkborttagare (oh yes, slå upp det) var ingen match mot hans kroppsodörer. Och eftersom det är olagligt att öppna fönstret (japp) så kan vi inte ventilera. Men vi har sett till att byta rum de sista två dagarna. Japp så illa är det... vi måste byta rum. Jag tror han får pallplasering i år i alla fall...


THE Sydney Opera house... as I live and breath!


Hyde park (den i Sydney då, intehdeniLåndåån HAHA HÄRMAR JOSIE)



THE Yoda... as I live and breath!
“Size matters not, ... Look at me. Judge me by size, do you?”


Backpackersnacks!





Josie, den coolingen, går mot Harbour Bridge.

Kommentarer
Postat av: Mormor

Vill bara säga hej och puss



mormor

2009-04-04 @ 09:45:08
Postat av: Anonym

Jag vill ocså möta upp er på Filppinerna, jag är så avis på Kjell!!!!



Saknar er puss mamma

2009-04-04 @ 10:14:21
Postat av: Daniela

Hej Dala! Long time no see. Fick tipset om din blogg av mamma. Ser ut som du å söttösen din är ute å lever livet :) du får hälsa henne så gott. hur länge ska ni vara ute å resa? när du kommer hem borde vi ses å äta middag eller något. ha det superbra!! puss daniela

2009-04-04 @ 21:27:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0