Bilen, bättringsväg och kanske tatuering...

Mm, funderar på att tatuera mig... Om inte här i Byron så i alla fall i Australien. Ska gå över och kolla avd dom tar och hur lång tid och sånt blaha. Josie är på bättringsvägen nu. Hon vart av med sin nål idag och fick gå utomhus. Så vi hade mys med chips i solen. Och nu tänkte jag posta upp litet bilder på min nya bil... eller min nya gamla bil! Tjohopp



Tatueringen... cool va?


Min bil... rostig, stor och ful, men min!

Holden är tydligen ett jättestort lejon som håller i världen

Bilen framifrån... lika ful



Och bilen inuti.. the fulast!



Backpacker's inn, sjukhus och svinvarm bil...

Japp... som Josie skrev, nu har det hänt. Josie är magsjuk och i och med att det inte blev bättre efter två dagar sängligandes i våran stuga tyckte vi att en läkare borde kolla på henne och som resultat så fick hon bo på sjukhuset den natten för att få vätska och lite medicin. Det varkade dock som att det hade blivit LITET bättre nu imorse innan jag kom hit för att skriva. Läkaren skulle träffa och prata med oss kl ett här så vi får se då. Men det blir bra så alla oroliga kan lugna ner sig ett hekto.
I och med att Josie fick gratis boende den natten, så fick jag ta in på ett vandrarhem tvärs över gatan från sjukhuset (tyckte jag var himmlans förträfligt). Så nu delar jag rum med fyra andra. har hälsat på en av dem. En biff som heter Johan och är massör. Så min kväll bestod av pizza och TVserier i min våningssäng tills jag somnade och ja.. inget mer. Dock när jag vaknade tjugoiåtta för att gå på toa låste jga mig ute ur rummet och vågade inte knacka på för att alla var så jävla bakis där inne så jag satt utanför tills åtta då receptionen öppnade så jag fick en extranyckel... fegis jag är va?

Annars cruisar jag i mitt vrålåk som vi köpte... fick den från A$1000 till A$700 så jag är nöjd. En Holden som sagt, skruplig, stor och röd. har litet små fel som att vissa reglage inte finns längre, lampan fungerar inte inne i bilen, dörrarna är krångliga, bromsarna tar ganska långt ner, kylarvattnet kan koka bort, nyckeln passar bara förarsidan och det största tycker jag... det blir så Hitlerskt varmt i bilen om det inte har öppna fönster! Vi pratar 55 grader ocirkulerad luft i gammal bil med såna där osmakliga överdrag över sättena, ostädad since... God knows. Ska ge den en ordentlig utrensning sen när Josie är frisk. Typ lämna in på biltvätt, vaxa, damsuga och sånt. Så den blir fin igen. Men man får inte glöma en jääävligt viktig sak, det är MIN bil.

Glömde kamerasladden i bilen och är för lat för att hämta. Hoppas det snöar litet till bara! Hej hopp

Sjukdom, besvikelser och dåliga böcker...

Idag mar inte Josie sa bra... forhoppnignsvis maå hon bättre efter att ha fått vilat hela dagen. Har egentligen inget att skriva om.. forutom att Steve inte har ringt! Ringe honom vid halv två-tiden  och han sa att skulle ringa så fort bilen kom ut från verkstaden. Visst, det var fem timmar sen nu, och även omd et var så att bilen inte har kommit ut än kan han väl ringa och säga att den inte blir klar idag?!

Hur som så har jag itne gjort så mycket idag... läst ut min femte bok sen jag kom hit. Nu tänds lamporna här ute, och myggen krypper närmare... såg precis en trollslända stor som en sparv... vidrigt.

Hej hopP!


Glammiga Josie i vårat tältrum i Darwin

Våran hyrbil I Darwin... fräck va?


Nu är vi hemmaägare i Byron bay


Regnig mark-... öde... sorgsen...

Byron Bay, fransman och car purchase...

Ja, nu ar vi i Byron Bay och som ni ser uteblir vara kara bokstaver ao, ae och oe fortfarande... och likasa de utlovade 10-20 bilderna. Jag vet jag veeet... vi suger. Men internet ar inte sa lattilgangligt har som det har varit innan. Inga WiFis som man kan smyga sig in pa och bandbredden ar limiterad. Vi sitter nu pa ett internetkafe i centrala stan och har haft en valdigt handelserik dag.. eller tva dagar faktiskt.

Det borjade igar med att vi ankom till Brisbane med varat flyg. Efter att ha hamtat bagae, planerades det att kopa en bil ganska snabbt for att sedan cruisa omkring sa och spara in kostnader. Vi hittade en Holden (tack Kjelle), en rod ("red" pa engelska) och ringde pa annonsen. Efter ett forvirrande samtal med "Amy" skulle vi ringa till en "Steve" som inte svarade pa hela dagen, trots att vi ringde med cirka 30 minuters interval hela dagen. Till slut svarade han och lade pa direkt och vi tolkade det som manadens diss. Vi hade dock efter forsta "dissen" bestamt oss for att chansa pa att vi kuned bara aka till Byron Bay (dar bilen fanns) och bara kopa den dirket. Sa, en buss fran Brisbanes flygplats senare sa var vi har. Utan boende igen. Och efter att ha misslyckats med bilkopet var jakten pa en sang igang igen. Det tog ett tag, men till slut fick vi en plats hos en fransman (eller?) i ett delat rum med en annan tjej.

Han hamtade upp oss i stan, korde oss de "20 minuterna det tar att ga in till stan" och vi anlande till antingen Rainforest resort eller Greenland, vi vet inte riktgt vad det heter for folk sa olika saker och det stog badeoch. Rummet i sig var val inte jatte uffigt men stallet var konsitgt och fullt med "drogliberala" manniskor, inklusive agaren (fransmannen). Ingen passkontroll eller check-inrutin fanns utan pengar i handen och sen stack han. A$30 var sa hade vi i alla fall boende for den natten. Det var nu vi skulle ga de dar 20 minuterna in till stan. Vi tog inte tid forsta gangen men det var INTE 20 minuter. Prova  kanske... Huset till Solene och tillbaks for er som vet vad det betyder. Men val inne i stan markte vi att mitt VISA hade slutat fungera och pengarna tog typ slut... Efter att spenderat nagon timme pa det har interkafeet och letat andra bilannonser borjade vi knata hem igen. Samma stracka, fast utan ljus = inte lika roligt. Val hemma sa loste vi pengaproblemet och spelade Alfapet tills klockan slog sent och vi somnade. Ja juste, forst skull ejag doda en spindel (den storsta jag har sett i det fria) pa varan roomiesbegaran. Det var roligt...

Och idag da... vaknade av mobiel. MISSADE SAMTAL;1 STEVE. Ringer Steve och han forklarar att han varit pa sjukhuset hela dagen igar. Pinsamma sekunder senare ursaktar jag mig och vi bestammer mote i stan for att kolla pa bilen. Och i tva timmar (checkade ut fran fransmannen) korde han omkring oss, visade oss bilen och pratade. Bilen i alla fall...

En Holden fran 1991, har ett eventuellt lackage i kylaren dar vattnet forvaras sa man ska se upp med att motorn inte blir for varm, har nagra smafel har och dar, men efter han foreslagit att vi prutar ner priset till A$700 direkt av Amy (tydligen inte hans fru?) sa ar det ett kap. Jag papekade att bromsarna inte tog sa bra och han erbjod sig fixa dom antingen gratis eller en otroligt lag kostand (han kanner tydligen nagan). Sa fran och med imorn da bormsarna ar repparedade verkar det som om vi har kopt en bil! Min forsta bil kommer vara en Holeden-91 med kylarleckage. Automat ar den ocksa sa det blir spannande.

Vara planer nu ar... jaa de... kanske stannar har nagon dag till annars drar vi nog soderut langs kusten. Vi har Aussinummer om man vill ringa oss nu. +61(0)408530949 till mig i alla fall.

Ska forsoka uppdatera med foton snarast. Ha det bra sa lange!

Darwin, hysterisk sol och hyrbil...

Yes, nu var vi har. Nu bloggar jag fran en annan dator so vara kara svenska slutbokstaver kommer saknas har. Vi ankom till Darwin dom planerat kl 3 pa morgonen igar natt och har spenderat en kvall har nu. Det varmare har an nagan annan stans vi har varit pa hitills. Vi har redan bokat flyget tillBrisbane dar vi kommer skaffa en bil och roada runt litet i. Jag har cok hyrt en bil for att kanna litet pa vanstertrafiken. Inte lika svart som jag trodde, men laskigt anda!

Darwin ar... ganska litet. Finns inte sa mycket att gora har, men vi gick pa bio igar, bor i ett ganska litet (dyrt) rum som STINKER klor och ar fuktigare an en djungel. Pa riktigt sa blir man blott om sin hand om man ror vid vaggarna. Som ett talt! Men inatt sticker vi till flygplatsen igen. 6AM har flyger vi annu langre bort fran lilla Sverige. Da ska vi kampa med att hitta en bil och sant. Skriver mer da. Och bilder kommre nasta gang, jag lovar! MINST 10-20 styckna. HEJ DA!

Bali, regn och snart Australien

Ja då har vi anlänt till Bali då. Efter att ha landat sent på natten med en okonfirmerad hotellbokning, tänkte vi kliva in i landet Indonesien och åka till vårat boende. Men ack... En irriterad imigrationspolis stoppade oss och ville ha 40 US-dollars var från oss för att komma in i landet. Vet inte riktigt vad man gör om man saknar cash faktiskt. Och glöm det där grammet kokain du har med dig, kommer de på dig här är det dödsstraff som gäller. Pratade även med taxichuaffören till flygplatsen i Singapore om capital punishment. Han var helt amazed över hur oseriöst det var att folk kunde komma undan med tio års fängelse för mord i Sverige. För stöld eller rån eller liknande allvarliga brott var det käppen plus fängelse. Vanligtvis tilldelas man 4 slag med käppen mot bar hud (rygg) och det finns en specialtränad grupp inom Singapores rättsväsende som utdelar dessa straff. Skitskummt. Men som sagt, inga droger på Bali i alla fall. Tog taxi till hotellet i Kuta, och det var verlkligen annorlunda mot Singapore... eller mer smutsigt än annorlunda. Eller bådeoch faktiskt. Kände mig inte så välkommen. Det kändes typ som att släppas i en slags slum. Hotelrummet var inte klart så vi försökte scora litet mat... inom fem minuter kom en man som ville sälja droger till mig. EVEN IF jag var inne på det spåret så känns Bali fel land att riskera något sånt. Har nu bytt hotell och upplevt ett väldigt argt hav, en mysig alla hjärtans dag på en otroligt mysig restaurang, oändlig värme och hysteriskt regn. Ja det sista var intressant. Vaknade, solade så att man brände sig vid poolen till ungefär kl 13 för att sedan åka till en restaurang i närheten där det är free WiFi. När vi väl kom dit började det dugga i kanske en minut för att senare övergå till spöregn utan förvarning. Då regnet tilltog och likaså vinden föreslog jag att vi flyttade lite längre in i restaurangen och tur det för cirka tio minuter senare läckte taket ner som en konstant vattenstråle a la badkar på bordet vi hade suttit vid. Och när jag säger hysteriskt regn menar jag just det. Åska var tioende sekund och regn som gjorde det svårt att se 20 meter framför en i ungefär 2 och en halv timme. Moppe hem, filmkväll med Apocalypto och Bee Movie ( den första ganska bra, den andra inte så bra) och nu sova. Vi har även bokat vårat flygg till Australien, Darwin idag. Totalkostnad för flyget: $110. Helt okej tyckte jag. Så på onsdag hamnar vi i Australien! Får se om jag börjar uppdatera lika ofta som Josie snart. Hej hopp alla där hemma!

Singapore Sling, sandflugor och skylar skyltar skyltar...

Nu har det gått så där lång tid sen sist! Men vi är i Singapore nu i alla fall. Och vilken stad, jag gillar den skarpt. Smått dyr at andas i, men ändå! Vi bor på det väldigt schyssta hotellet Meritus Mandarin ( mitt fel ) och drar återigen skam över backpacker-världen. Orchard road som är shoppinggatan här, är cirka två kilometer lång och består av cirka 200 shoppingcentrum känns det som, alla stora eller störra som gallerian x 2. Utsikten är fantastisk. Vi åt på Swisshotel här igår och satt på 70e våningen och åt och kollat ut över hamnen. Det låg väl kanske en 50-60 riktigt stora transportfartyg ute i hamnen, så när solen väl gått ner såg man inte vart ön tog slut och fartygen började på grund av lamporna. Svårt att förklara...

Detta är även skyltarnas, reglernas och instruktionernas land! Och jag älskar att läas instruktioner om vardagliga saker. Det finns förbud, restriktioner och anvisningar för allt här. Tunnlar är uppdelade så att alla ska gå åt samma riktning i vänsterfilen. Man blir ständigt påmind att det är upp till S$1000 i böter om man röker någonstans och komplicerade regler för vad man får och inte får göra i en rulltrappa. Singapore har ett av världens strängaste lagsystem med grova böter på de minsta företelserna och även spöstraff på det grövre. Det är by the way sant det där om tuggummi här. 

Och bartendertönt som jag är, har vi självklart varit på Raffles Hotell och druckit Singapore Sling, precis som den skakades ihop när den uppfanns i början av 1910-talet. Drinken som gjorde hotellet världsberömt. Mitt betyg? Jo helt okej faktiskt... en illustration över hur jag könde inför drinken kan ni se här... 


Tagen cirka två sekunder efter att jag smakat den så det är min ärliga rekation... snygg va? 

Smakar ingenting mot receptet jag har lärt mig (jag ger mig Lund) så det var en positiv överaskning. Har köpt en ny backpack för att vi misstänkte vägglöss vara orsaken till först en massa bett på Josie men som nu också ahr börjat manifestera sig på mina armar. Ett besök hos en hudspecialist senare och vips så är det sandflugor som har bitit oss båda! Härligt... osynliga, och assnabba små flugor ( en tredjedel av en mygga ) som attackerar en där det finns vatten. Skyddet? Långärmat slash långbenat på stranden.... i 70 grader. Lyckligtvis går det över efter ett tag, olyckligtvis var det en jävla massa mediciner att ta. Men vi kämpar på! Den tolfte är det Bali som gäller, Kommer att bo runt Kuta beach, åka runt lite, kanske smålära sig surfa lite, vad vet jag? Efter Bali är det Aussi som gäller... efter lite drygt 50 dagar där blir det Fillipinerna i två eller tre veckor, ett snabbt stopp i eventuellt Hong Kong och avslutar hela resan i Tokyo. Åtta länder kommer det nog att bli med minst tio städer... räknar att vi bor i MINST en stad i Australien.. förmodligen fler...

Sakner er hemma där alla, sakanr dig mamma. förlåt att jag inte ringt, men internet var ganska dyrt här... Älskar er familjen! hör av mig i Bali igen! CIAO!

Ja juste, bilder...


70e våningen i Swisshotel och förutom blixten i bakgrunden en jädra klockers bild!

Vårat hotells namn, taget ifrån frukostens fönster... vill väl inte skryta men...

Detta är ett av de uffigare varuhusen... alltså det finns BRA mycket större än detta men här ser ni listan över affärer i DETTA shopingcentrum!

Svensk film når även Singapore... bra bok, sämre film


Två glada turister på Raffles Hotel med varsin Sing Sling i handen... Bilden ger inte rättvisa över antalet nötskal på golvet... låg kanske 400 nötskal runt vrat bås

Hajbett, snorkling och fucking vägglöss...

Idag har vi bytt hotell... en vidrig anledning! Vägglöss eller bedbugs på engelska. Hotelledning verkade inte se problemet eftersom rummen 2inte var deras ansvar" och att vi fick byta rum... i och med att TROTS att vi lämnat rummet tidigt den morgonen så hotellet inte städat rummet och trots att de tre dagarna innan hade de inte bytt lakan utan bara bäddat vart det nog.

Sista natten innán Singapore bor vi på en rosrt nu med gratis internet i lobbyn. Men vi har gjort andra saker idag också! Vi var och snorklade i vackra Palau Payar. Massa fisk, stora som min över-/underarm. Men efter ett taf hände det... jag blev biten av en haj! Eller egentligen var det en rund rosa fisk som skyddade sina ägg tydligen men ändå! Jag fick ett JÄTTElitet sår på armen och vart rädd för fiskarna... men det var lika bra kanske. Sen kom det haj. Riktig haj! Och blod + haj = större sår vad jag vet.

Hursom var det mysigt och imorn är det som sagt buss till Singapore. Framme i lvermorgon kl 7 på morgonen. 

Godnatt gott folk, plus litet bilder


Artistiskt va? 

Jag i min mundering... minus simfötter då


Än en gång... MASSA fisk... plus ser ni hajen? En meter långa var de!

Strand, solnedgång och snorkling...

Nu ska jag bara lägga upp tre bilder här som jag tyckte vart bra. Vi ska snorkla jättetidigt imornbitti så ska sova nu.


Solnedgång på Langkawi... och jag var där



Strand på Lankawi, Malaysia




Se hur fotspåren slutar... vem har gått där? Vad ville han? Ingen vet...

Stranddagar, lögnaktiga skyltar och apor



Yes, det där är vad vi bemötes med när vi kom till Seven Wells idag. Men vi är inte riktigt där än, jag har ju ionte skrivit om igår eller förrgår (?) för den delen. Men för att sammanfatta de två dagarna har vi typ varit på stranden och intagit en favoritplats hos ett annat hotell. Jag tror inte vi egentligen FÅR ligga där men vi ligger där i alla fall (bad ass huh?) Jag har haft otur med att kontakta hemma. Inget svar två dagar i rad nu...hmmm. Var på en indisk restaurang igår och jag åt äcklig kyckling i curry. Vi var de sista gästerna och servitören stod, seriöst, och stirade på mig medan jag knappt åt i 15 minuter. Nej dit vill jag varken rekomendera folk att gå eller röra sig omkring. Det kan för övrigt sägas att det luktar äggprutt blandat med avlopp genom hela stan här. JAG tror att det har och göra med en speciell frukt osm heter durian (kolla upp på wikipedia) som är strängt förbjuden på många platser i Singapore ska tilläggas. Josie tror att det är avloppsbrunnarna som är öppna genom hela stan. Jo så är det! Var tioende meter längs med trottoaren finns ett kvadratmeterstort hål i marken som leder ner till avloppet, som Malayerna har varit vänliga nog att lägga litet bräddor för. Ni vet, så man inte rammlar och dör!

Men idag då... Ja, vi täntke ha en liten uttflykt vi bestämde oss för att besöka ett vattenfall idag. Den enda ATMen i sta här var ur funktion så först var det förbi flygplatsen för att ta ut pengar... Jävla omständligt om ni frågar mig. Sen var drygt en 5-6 km till detta vattenfall. Vi missade tyvär KFC på vägen så utan mat i magen fortatte vi oss längst med den krokiga vägen. Väl där var det en brant uppförsbacke senare som vi ankom till vattenfallet. På vägen upp la vi märke till ett gäng apor som kastade sig mellan träden. Men vattenfallet var väl kanske inte det där Niagarafal man föreställer sig men jorå, vatten som föll var det alltid. Vi passade på att svalka oss i vattnet för vi trodde att vi varit med om den värsta uppförstrappen någonsin... tills...

Sen skulle vi Seven Wells vad det nu är. Vi såg en begynelseskylt med texten STARTING POINT 0 / 960 m. Och vi ba, "men ändå, det kan väl inte vara SÅ jobbigt". Så vi satte fart uppför stigen mot toppen av berget. Efter fem  minuter såg vi skylten "200 m down / 760 m up" så med enkel matte fick jag för mig att det skulle ta cirka 15-20 minuter att nå toppen... men ack, dessa skyltar var skriva av Lucifer själv insåg vi efter att ha vandrat i tio minuter och enligt skyltarnas utsago endast tillryggalagt 15 meter. Men vi kämpade på... i en timme... uppförbacke genom regnskog... utan vatten... och ensama!

Vi gick förbi 105 meters left skylten och gick i YTTERLIGARE tio minuter och såg skylten 85m och DÄR vände vi, med risk för våran hälsa. MEN vi nådde dock 1277 meter över havet! Vi har bevis. Så nu är vi trötta, mätta och uttorkade och ska ta det JÄÄÄVLIGT lugnt ett tag.. Ska försöka ringa hem nu också. Ha det så bra så kommer lite mer bilder.. Ja visst ja, vi såg en massa apor på vägen hem också... lät som ett dagisbarn som kom på något i sista stund där kanske men ja.. apor såg vi!

Och ja juste den där bilden i början var det första vi såg när vi kom till Seven Wells.

 
Beviset på att vi faktiskt kämpade oss upp för det där helvetesberget!

Josie min lilla strandfavorit

Den mytomspunna gräshoppan... död inför mina händer

Jag nedanför ett vattenfall i Malaysia. Hur cool är jag?


Josie som sitter och svalkar sig inför världens jobbigaste berg


RSS 2.0