Byron Bay, fransman och car purchase...

Ja, nu ar vi i Byron Bay och som ni ser uteblir vara kara bokstaver ao, ae och oe fortfarande... och likasa de utlovade 10-20 bilderna. Jag vet jag veeet... vi suger. Men internet ar inte sa lattilgangligt har som det har varit innan. Inga WiFis som man kan smyga sig in pa och bandbredden ar limiterad. Vi sitter nu pa ett internetkafe i centrala stan och har haft en valdigt handelserik dag.. eller tva dagar faktiskt.

Det borjade igar med att vi ankom till Brisbane med varat flyg. Efter att ha hamtat bagae, planerades det att kopa en bil ganska snabbt for att sedan cruisa omkring sa och spara in kostnader. Vi hittade en Holden (tack Kjelle), en rod ("red" pa engelska) och ringde pa annonsen. Efter ett forvirrande samtal med "Amy" skulle vi ringa till en "Steve" som inte svarade pa hela dagen, trots att vi ringde med cirka 30 minuters interval hela dagen. Till slut svarade han och lade pa direkt och vi tolkade det som manadens diss. Vi hade dock efter forsta "dissen" bestamt oss for att chansa pa att vi kuned bara aka till Byron Bay (dar bilen fanns) och bara kopa den dirket. Sa, en buss fran Brisbanes flygplats senare sa var vi har. Utan boende igen. Och efter att ha misslyckats med bilkopet var jakten pa en sang igang igen. Det tog ett tag, men till slut fick vi en plats hos en fransman (eller?) i ett delat rum med en annan tjej.

Han hamtade upp oss i stan, korde oss de "20 minuterna det tar att ga in till stan" och vi anlande till antingen Rainforest resort eller Greenland, vi vet inte riktgt vad det heter for folk sa olika saker och det stog badeoch. Rummet i sig var val inte jatte uffigt men stallet var konsitgt och fullt med "drogliberala" manniskor, inklusive agaren (fransmannen). Ingen passkontroll eller check-inrutin fanns utan pengar i handen och sen stack han. A$30 var sa hade vi i alla fall boende for den natten. Det var nu vi skulle ga de dar 20 minuterna in till stan. Vi tog inte tid forsta gangen men det var INTE 20 minuter. Prova  kanske... Huset till Solene och tillbaks for er som vet vad det betyder. Men val inne i stan markte vi att mitt VISA hade slutat fungera och pengarna tog typ slut... Efter att spenderat nagon timme pa det har interkafeet och letat andra bilannonser borjade vi knata hem igen. Samma stracka, fast utan ljus = inte lika roligt. Val hemma sa loste vi pengaproblemet och spelade Alfapet tills klockan slog sent och vi somnade. Ja juste, forst skull ejag doda en spindel (den storsta jag har sett i det fria) pa varan roomiesbegaran. Det var roligt...

Och idag da... vaknade av mobiel. MISSADE SAMTAL;1 STEVE. Ringer Steve och han forklarar att han varit pa sjukhuset hela dagen igar. Pinsamma sekunder senare ursaktar jag mig och vi bestammer mote i stan for att kolla pa bilen. Och i tva timmar (checkade ut fran fransmannen) korde han omkring oss, visade oss bilen och pratade. Bilen i alla fall...

En Holden fran 1991, har ett eventuellt lackage i kylaren dar vattnet forvaras sa man ska se upp med att motorn inte blir for varm, har nagra smafel har och dar, men efter han foreslagit att vi prutar ner priset till A$700 direkt av Amy (tydligen inte hans fru?) sa ar det ett kap. Jag papekade att bromsarna inte tog sa bra och han erbjod sig fixa dom antingen gratis eller en otroligt lag kostand (han kanner tydligen nagan). Sa fran och med imorn da bormsarna ar repparedade verkar det som om vi har kopt en bil! Min forsta bil kommer vara en Holeden-91 med kylarleckage. Automat ar den ocksa sa det blir spannande.

Vara planer nu ar... jaa de... kanske stannar har nagon dag till annars drar vi nog soderut langs kusten. Vi har Aussinummer om man vill ringa oss nu. +61(0)408530949 till mig i alla fall.

Ska forsoka uppdatera med foton snarast. Ha det bra sa lange!

Kommentarer
Postat av: Josies farmor

Och du ar ju lika rolig du kara Daniel. Man laser dej ocksa med noje ska du veta. Vilka aventyr ni far vara med om.







2009-02-22 @ 14:53:26
Postat av: Jessjika Fransson

Men jösses Daniel...hoppas att bilen håller och att ni inte blir stående ute i vildmarken. Se till att ha en massa vatten med er hela tiden, grattis iallafall till ditt första bilköp det blev inte en Dogeviper som du sa när du va tyo sju år . Ha det så bra så länge och var rädda om er.



Puss Mamma

2009-02-22 @ 16:06:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0