Singapore Sling, sandflugor och skylar skyltar skyltar...

Nu har det gått så där lång tid sen sist! Men vi är i Singapore nu i alla fall. Och vilken stad, jag gillar den skarpt. Smått dyr at andas i, men ändå! Vi bor på det väldigt schyssta hotellet Meritus Mandarin ( mitt fel ) och drar återigen skam över backpacker-världen. Orchard road som är shoppinggatan här, är cirka två kilometer lång och består av cirka 200 shoppingcentrum känns det som, alla stora eller störra som gallerian x 2. Utsikten är fantastisk. Vi åt på Swisshotel här igår och satt på 70e våningen och åt och kollat ut över hamnen. Det låg väl kanske en 50-60 riktigt stora transportfartyg ute i hamnen, så när solen väl gått ner såg man inte vart ön tog slut och fartygen började på grund av lamporna. Svårt att förklara...

Detta är även skyltarnas, reglernas och instruktionernas land! Och jag älskar att läas instruktioner om vardagliga saker. Det finns förbud, restriktioner och anvisningar för allt här. Tunnlar är uppdelade så att alla ska gå åt samma riktning i vänsterfilen. Man blir ständigt påmind att det är upp till S$1000 i böter om man röker någonstans och komplicerade regler för vad man får och inte får göra i en rulltrappa. Singapore har ett av världens strängaste lagsystem med grova böter på de minsta företelserna och även spöstraff på det grövre. Det är by the way sant det där om tuggummi här. 

Och bartendertönt som jag är, har vi självklart varit på Raffles Hotell och druckit Singapore Sling, precis som den skakades ihop när den uppfanns i början av 1910-talet. Drinken som gjorde hotellet världsberömt. Mitt betyg? Jo helt okej faktiskt... en illustration över hur jag könde inför drinken kan ni se här... 


Tagen cirka två sekunder efter att jag smakat den så det är min ärliga rekation... snygg va? 

Smakar ingenting mot receptet jag har lärt mig (jag ger mig Lund) så det var en positiv överaskning. Har köpt en ny backpack för att vi misstänkte vägglöss vara orsaken till först en massa bett på Josie men som nu också ahr börjat manifestera sig på mina armar. Ett besök hos en hudspecialist senare och vips så är det sandflugor som har bitit oss båda! Härligt... osynliga, och assnabba små flugor ( en tredjedel av en mygga ) som attackerar en där det finns vatten. Skyddet? Långärmat slash långbenat på stranden.... i 70 grader. Lyckligtvis går det över efter ett tag, olyckligtvis var det en jävla massa mediciner att ta. Men vi kämpar på! Den tolfte är det Bali som gäller, Kommer att bo runt Kuta beach, åka runt lite, kanske smålära sig surfa lite, vad vet jag? Efter Bali är det Aussi som gäller... efter lite drygt 50 dagar där blir det Fillipinerna i två eller tre veckor, ett snabbt stopp i eventuellt Hong Kong och avslutar hela resan i Tokyo. Åtta länder kommer det nog att bli med minst tio städer... räknar att vi bor i MINST en stad i Australien.. förmodligen fler...

Sakner er hemma där alla, sakanr dig mamma. förlåt att jag inte ringt, men internet var ganska dyrt här... Älskar er familjen! hör av mig i Bali igen! CIAO!

Ja juste, bilder...


70e våningen i Swisshotel och förutom blixten i bakgrunden en jädra klockers bild!

Vårat hotells namn, taget ifrån frukostens fönster... vill väl inte skryta men...

Detta är ett av de uffigare varuhusen... alltså det finns BRA mycket större än detta men här ser ni listan över affärer i DETTA shopingcentrum!

Svensk film når även Singapore... bra bok, sämre film


Två glada turister på Raffles Hotel med varsin Sing Sling i handen... Bilden ger inte rättvisa över antalet nötskal på golvet... låg kanske 400 nötskal runt vrat bås

Kommentarer
Postat av: jessika fransson

Kul att se er igen , saknar dig också oerhört mycket , men det vet du redan! Så ni ska bo på Kuta va kul , ta mycket bilder där så jag får se hur mycket det har ändrats. Mormor är här och hälsar till er.



Puss Mamma

2009-02-11 @ 14:03:18
Postat av: Håkan

Jag hoppas det är ok att jag kommenterar i din blogg även om jag bara är en facebook vän .)

Tycker det är kul att följa din resa eftersom du verkar resa till länder och även gilla länder som jag gillar och har varit till :)

Gällande Bali så är billigt med allt och billiga festkvällar det man tänker på. Australien där får man se upp med torra/varma platser och eldsvådor och dykar certifikat skaffa + Fina kängurur djur och att dom alltid säger hello mate vilket i usa tex motsvarar you know.

Hong kong är buisness buisness och dyrt tror jag och philippinerna där skriker taxi efter dig istället för tvärtom + gatubarn som tjatar till sig det ena och det andra + philippinare gillar att bjuda in men inte själv bli bjuden. Sist men inte minst Japan där älskar dom helt klart svenskar och svensk musik och om dom vet vem din pappa är så får du säkert skriva autografer också :)

Himla fina bilder du tar. Man blir helt klart sugen på en resa tillbaka när man ser dom.

Ha det så bra och fortsatt lycklig/härlig resa

/Håkan

2009-02-11 @ 16:41:45
URL: http://www.bhakan.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0