Tokyo, ljus och Tokyo...

Nu var man här... Reste ifrån Manila till osaka och lyckades ta oss till Tokyo via assnabba Shinkansen på dryga 2.5 timmar. Och efter att en endast japansktalande taxichaffis tagit oss till vårat MINIMALA hotellrum så är vi alltså bosatta i Tokyo en tid. Coolt va? Vi vet redan.. (sugoi som det heter). Vi har varit häftiga nog att knata runt i Shibuya hela dagen... och vi har gått HELA dagen. Det finns så SJUUUUKT mycket och häftiga saker överallt. Moiltelefonerna... ack jävla stenåldersSverige. 
1. Måste teckna abonnemang för att ens få köpa telefonen
2. Sverige har inte 4G eller avancerat nog 3G för att automatiskt hantera telefonen
3. De lockar att köpa en så mycket att man funderar på att köpa en även om man inte kan använda den...

Jaa... ahr köpt en massa grejer idag. Presenter till några och en ny billig jacka till mig. Vi var på premiäröppningen av Forever 21 här i Tokyo och det var... stort. 5 våningar (fyra för tjejer) och, jag skojar inte, kanske 500-800 människor i det huset.  Och när vi gick omkring i hjärtat av Shibuya gick vi in i en affär där det var 70-90% rea. Misstake. Försäljarna SKREK (ja skrek ALLT var dom orkade) att det var rea HELA fucking TIDEN. Vi snackar 20-50 sekunder långa meningar som i princip säger "HÄR VAR DET BILLIGT, SKYNDA SKYNDA! 90% REA HELA DAGEN KÖP AV OSS INNAN VI SKRIKER ER DÖVA!!". Och detta var en trend som verkar håla i sig i affärer litet då och då! Har seriöst tinnitus nu.

Har även varit världsvana tunnelbaneåkare. Har gått väldigt mycket och har fått ont i rygg och fot därför. Dag 1 i alla fall här och vi är amazed över hur häftig vardag Japanerna har det. Och som sagt... jävla stenålderssverige som inte kan vara häftiga! 

God natt era ocoola svenskar! Skicka ett mail eller fem till regeringen om en hårdvareuppdatering på vårat land så kanske det blir ändring. Och gärna en mjukvareuppdatering också så vi kan sluta vara så inskränkta mot varandra. Prata med en främling!!

Kommentarer
Postat av: Mormor

Kul att du tycker om Japan. Det verkar vara ett land för "tekniknördar" eller? Jag önskar att ni får göra allt det där som man kan göra där och inte finns här.

puss mormor

2009-04-29 @ 18:41:01
Postat av: Jessika Fransson

Shit du måste vara i himlen Daniel....så mycket saker och så lite tid... , och du då Josie , är han jobbig eller!!!!



puss mamma

2009-04-29 @ 21:24:41
Postat av: Josies farmor

Hej Danne! Vad kaxig du var da! Om senaste tekniska prylar och sånt som inte finns här. Inte det viktigaste problemet på vår jord kanske. Och stenåldern tycker jag du kan koppla bort i samband med Svedala. Men jag veknade vid dina sista rader om inskränkthet och att vi borde prata mer med människor vi möter. Nu blev jag nästan religiös. Kram på dej unge man!

2009-04-29 @ 22:11:50
Postat av: Josies farmor

D a n i e l ! Förlåt att jag råkade kalla dej Danne. Ska aldrig göra det mer. Karin

2009-04-30 @ 23:05:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0