Misstag, billig taxi och länder...

Vill ni veta något man INTE ska göra? Beställa en large pizza med cheesy crust på kinesiska Pizza Hut och tro att man kan ta den själv. Man vs beast only baked and filled with cheeeeeese. Nej, hälften orkade jag sen dog jag litet inombords. 

Shopping då? Jag har köpt små nördiga pryttlar och Josie har inhandlat skor tillräckligt för att försörja resten av Europa. Vi har seriöst varit i ganska många oliak shoppingcentrum, marknader, varuhus och allehanda köpboder. Dessutom kliar det i skrevet. Och även om det tar 30-40 minuter med taxi har det hittills inte kostat oss mer än 40 Yuan. Nackdelen är att även om Peking har litet drygt 30000 taxibilar kan det dröja flera dussin minuter innan man hittar en på natten eller när det regnar. Plus att många av taxichaufförerna kan neka körningarna till vårat hidden hotell. Vet ej varför. Josie pekar finger åt dom alla. Nu ska jag skriva världens längsta lista... 

Thailand, Australien, Filippinerna, Japan,. 

Jag kommer göra en nio-i-topp-lista. Och varför topp-nio? För att jag gillar att gå ett steg kortare. 

9. Indonesien (Bali) Jag kommer att döma ut ett jättestort land fastän jag bara sett den mest turisitexploaterade delen som finns. Vi kom till Balis flygplats, märkte att den såg ut som en funkislägenhet, fick bli utsatt för hundratals taxihawkers innan vi lyckades komma till hotellet. Ständigt tutande taxibilar i stad utan trottoar. Nej tack... 

8. Malaysia (Langkawi) Även om jag älskade stranden och att vi hade långa mopedutflykter långt in i djungeln (såg apor ftw) så kan inte det fakutm att hotellet vi bodde på hade vägglös, det stank av durianfrukt överallt och att det var hål i trottaren överallt. Folket var dock trevligt, men tyvär inte mer än en åttonde plats.

7.  Hong Kong & Macau
Storstäder i all ära, men om man placerar sju och en halv miljon invånare på en yta endast tre gånger Stockholms kommer det att kännas en del. Höga hus, egna pengar och allt casinospel du kan önska dig. Men om du har problem med att trängas och bufflas samt bli knuffad hela tiden och är väldigt svensk av dig kommer du bli besviken att all denna urbana misshandel inte ens tröstas med ett enkelt "I'm sorry".

6. Singapore
Missförtå mig rätt. Jag gillade Singapore. Rent, säkert, bodde jävligt flott och det var här mitt frappuccinoberoende tände till. Men det känns som en stor catwalk för rika handelsmänn. Hämta mer ris för jag vältrar mig i flis, går ut med stil som Thelma och Louiiiise...

5. Kina (Peking)
Har ju inte gjort klart stan än men vad landet enbelangar kan jag ge min åsikt redan nu. Ungefär samma som Hong Kong fast minus all kostnad. Otroligt billigt att leva här, har alla nödvändigheter som McDonalds, shopping, och taxi till förmåneliga priser. Men ack... så mycket folk! Samma som i Hong Kong också, alla trampar på en utan att ens se sig om. Kina är häftigt dock... imorn är det by the way Muren som gäller. Notera det stora M:et.

4. Australien (Östkusten)
1250 kilometer hann vi täcka, så vi är långt ifrån helt hemma på Aussi men den del vi såg var hur mint som helst! (Mint = fräsch) Varmt överallt, folk kör litet smått tokigt för att vara västerläningar (no ofense men folk har nog inte hört talas som regler för tutan eller eco-driving här) och allt är väldigt chill. Lärde oss surfa (litet bara), bodde spartanskt och åt snabbt. Backpackerlivet personifierat!

3. Thailand (Bangkok och några av poppisöarna)
Bangkok forever... Skummt hur man känner sig hemma där. Åtta miljoner människor, smogg och bilar i en slags grå soppa men ändå otroligt charmigt. Och då har vi inte rest till stränderna! Folket är alltid glatt, serviceminded är allas mellannamn och allt är billigt. Det finns en speciel känsla med Thailand som alla (svenskar) verkar älska. Det kanske är därför runt 200000 svenskar åker dit varje år?

2. Japan (Tokyo)
Skulle vilja dela första platsen men då vore jag astråkig. Tokyo, aldrig har man sett en sån uppochned vänd stad där allting funkar men ändå känns helt främmande. Allting finns att köpa och allting finns i tio färgval. Elektronikpriser är förhandlingsbara, man bemöts av att alla i personalen står och skriker på en (in a good way!) och att se Shibuya-crossing på natten när litet drygt 1000 människor går över ett och samma övergångsställe varannan minut (!!!) är makalös. Shoppingfantaster (med AAAASMYCKET pengar) be ware, här kan ni bli av med allt lika snabbt som i Macau och trendtokar, montera en spionkamera här så har ni heads up på allt som kommer till Europa om åtta-tio månader.

1. Filippinerna (Manila och liten del av visayan)
Jaa.. Tro inte att jag försöker ställa mig in hos Josie här, jag tyckte nog faktiskt att Boracay kan vara det bästa resmålet för strand och avkoppling. Billig öl, gratis solnedgångar, ljummet havsvatten, kalkvita stränder, god mat, Starbucks (även på Boracay ffs!!1!) och det bästa är att det inte är så himla långt bort. Jo visst är det långt fysiskt, men om man ändå ska till Asien, varför inte skippa Krabi eller Phi Phi och åka hit istället? Manila kan vara en dodgy stad visst, och man kanske inte ska stanna i huvudstaden i mer än kanske max max en vecka men Boracay kan ni åka till och stanna visumet ut!

PS. Grattis till min yngsta bror som fyllde år i onsdags!! Hurra för Noel!

Är grymt osäker på om Japan eller Filippinerna förtjänar förstaplatsen, men beach lockar ändå mer än storstad när det kommertill svensk vinter. Stay tuned för mera av mina asintressanta listor!

Här är tre bilder!


Lesson learned.. och ja, jag vart fittnisse.


Panda... 



Två utmattade turister i motljus...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Shit vad snygga ni är på siluettbilden....

2009-05-24 @ 19:59:42
Postat av: Kjelle

Snygg lista Daniel!

2009-05-24 @ 23:08:57
Postat av: Mormor

Listan va kul att läsa. Pizzan kunde räcka till ett kompani.

Ses snart puss mormor

2009-05-25 @ 15:23:25
Postat av: Richard

Jaså Filippinerna i topp? Cool lista Danny boy

Hoppas du kommer hem till ditt nya gula hus snart

2009-05-25 @ 21:40:23
Postat av: Richard

Jaså Filippinerna i topp? Cool list Danny boy

Hoppas du kommer hem till ditt fina gula hus snart

2009-05-25 @ 21:46:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0